Goodreads

Det finns många olika sidor som är tillägnade böcker på ett eller annat sätt idag. En stor och global sida är goodreads.com där jag självklart är medlem. På sidan kan man be betyg på böcker, och efter att man har gett 20 eller 30 betyg (kommer inte ihåg hur många det var) så får man tips på nya böcker som eventuellt kan passa, baserat på de böcker man har betygsatt.

Utöver att betygsätta böcker finns det massor med grupper och diskussioner man kan ta del av och även ganska många författare att följa. Man kan även sätt ett mål i hur många böcker man ska hinna med att läsa detta år och hålla alla sina vänner uppdaterade i hur det går men den bok man läser just nu. I appen kan man även ladda ned olika e-böcker att läsa helt gratis. Det är inget jag har nyttjat än då jag inte riktigt gillar att sitta och läsa på en skärm en längre tid. En riktig bok ger också en annan känsla tycker jag.

Nedan syns min profilsida ifrån Goodreads och här kan man bland annat se alla de olika bookshelves jag har lagt upp för att kunna sortera mina böcker lite lättare. Titta in så kan vi bli vänner ifall ni vill.

goodreads profile

Jag kommer kanske att använda mig av goodreads här också genom att länka dit, vi får se. Ville i alla fall berätta om sidan för att man kan fastna där i flera timmar och betygsätta böcker man har läst. Jag hittade mellan 50-60 den första timmen efter jag hade blivit medlem.